Predstavnici Agencije za razvoj MSP-a Grada Trebinja učestvovali na konferenciji „Međuopštinska saradnja na polju mjera i aktivnosti privlačenja investicija“

Više od stotinu predstavnika lokalnih zajednica, državnih organa i institucija, kompanija, razvojnih agencija, organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije imali su priliku da u okviru konferencije „Međuopštinska saradnja na polju mjera i aktivnosti privlačenja investicija” razmjene iskustva i dobre prakse iz oblasti  lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Konferencija je održana u Prijedoru od 19-21. februara, a tematski je bila posvećena promociji međuopštinske saradnje prilikom planiranja i sprovođenja investicione politike, te potencijalnih razvojnih projekata i inicijativa koje će biti pokrenute u bliskoj budućnosti. Učesnici su istakli važnost efikasnog sistema stručnog obrazovanja i njegove bliske veze sa lokalnom poslovnom zajednicom kao i to da su investicione politike jedan od prioriteta za oblast međuopštinske saradnje sa značajnim potencijalom za poboljšanje performansi lokalne ekonomije.

 


There is no ads to display, Please add some