Agencija za razvoj MSP-a uspješno realizovala radionice po Programima podrške samozapošljavanju Grada Trebinja za 2018. godinu

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, je po osnovu dva Javna poziva vezana za Program podrške samozapošljavanju, koji su okončani 31.12.2018. godine, organizovala edukativne radionice, za polaznike koji su prethodno ispunili formalne uslove iz Javnih poziva.

Radionice su organizovane u cilju adekvatnog informisanja polaznika o mogućnostima pokretanja vlastitog biznisa, primjerima dobre prakse, i drugim aspektima koji su bitni za razvoj vlastite poslovne ideje ili ličnog razvoja (izrada poslovnog plana, registracija preduzeća, troškovi poslovanja, prava i obaveze definisani Programom itd.)

Radionicama je prisustvovalo 75 polaznika, raspoređenih u 6 radnih grupa. Radne grupe su formirane po osnovu vrsta djelatnosti za koje su se polaznici odredili kroz prethodno podnesene zahjteve za učešće u Programu podrške samozapošljavanju.

Dražen Bošković direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća je istakao da je izuzetno zadovoljan organizacijom edukativnih radionica kao i interesovanjem koji su iskazali učesnici.

Edukativne radionice vodili su zaposleni  iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz podršku predstavnika Područne privredne komore Trebinje, Zavoda za zapošljavanje RS – Biro Trebinje i Agrarnog fonda Grada Trebinja.

Programom podrške samozapošljavanju Grada Trebinja dodjeljivane su bespovratne subvencije, i to: od 4.500 – 10.000 KM za proizvodne djelatnosti, izuzev korisnika koji se registruju kao komercijalna poljoprivredna gazdinstva; od 4.000 – 8.000 KM za zanatske, uslužne i trgovinske djelatnosti i 3.000 – 6.000 KM za korisnike koji se registruju kao komercijalna poljoprivredna gazdinstva.

                              


There is no ads to display, Please add some