Izabrani najbolji mentori za mala i srednja preduzeća

Najbolji mentori za mala i srednja preduzeća u Republici Srpskoj u 2018. godini su Goran Ivanović iz Agencije za lokalni i ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš i Boris Novarlić iz Agencije za mala i srednja preduzeća grada Doboja. Njima su ovo priznanje dodijelile kolege mentori na Izboru za najboljeg mentora u Srpskoj koji je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća organizovala juče u Banjoj Luci. Najbolji mentori birali su se u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluga u zemljama zapadnog Balkana – faza2“ koji podržava Japanska agencija za međunarodnu saradnju.
Priznanja najboljim mentorima uručio je Takaši Hibino, zamjenik stalnog predstavnika Japanske agencije za međunarodnu saradnju u kancelariji na Balkanu.
Izboru je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević koji je rekao da je uspostavljanje mentoring sistema veoma značajno za unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj.
Direktor Republičke gaencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić podsjetio je da su prošle godine obučena i sertifikovana 23 mentora za mala i srednja preduzeća, te da je besplatna mentoring usluga pružena u 17 preduzeća. Mentore su kandidovale Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, lokalne razvojne agencije i lokalne zajednice čime se nastoji ojačati kapacitet ovih institucija u pružanju usluga preduzećima.
Proveden je terorijski, a zatim i praktičan dio obuke uz pomoć eksperata iz Srbije i Japana.
Polovinom marta ove godine završena je teorijska obuka nove grupe od 11 mentora kojima su na jučerašnjoj svečanosti uručeni sertifikati. Oni će praktičan dio obuke nastaviti na jesen. Agencija će uskoro raspisati javni poziv na koji se mogu javiti preduzeća kojima je potrebna ova vrsta podrške.

 


There is no ads to display, Please add some