PROJEKAT „MOJA BUDUĆNOST„

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja je jedan od lokalnih partnera u okviru projekta „Moja budućnost„ koji provodi Švajcarska organizacija HELVETAS, u saradnji sa Inkubatorom društvenih inovacija „Munja“ iz Sarajeva i „hocu.ba“ platformom, na području Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je da se mladim ljudima od 18 do 34 godine pruži dodatno usavršavanje znanja i vještina kao i sticanje novih. Time će se mladim ljudima povećati šanse za zaposlenje i omogućiti i da postanu ekonomski nezavisni. Projekt će trajati do 2020. godine i sprovodit će se u četiri opštine Bosne i Hercegovine:  Široki Brijeg, Čitluk, Konjic i Trebinje.

Plan je da se tokom tromjesečne obuke mladima pruži mogućnost da zajedno uče, primjenjuju nove tehničke, preduzetničke i životne vještine.  Do sada su održane 4 radionice, na kojima su edukatori bili predstavnici Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja i na kojima je bilo prisutno 16 učesnika.

Učesnici radionica su izrazili zadovoljstvo jer su dio ovog projekta i smatraju da će kroz edukativne radionice unaprijediti postojeća znanja i vještine i usvojiti nove.

Na jednoj od prethodno održanih radionica gosti su bili predstavnici poslovnih subjekata HP Media Group d.o.o. Trebinje, Art Špajz s.p. i Max Art Studio s.p., koji su učesnicima prenijeli iskustva prilikom pokretanja vlastitog biznisa, kao i stečena iskustva prilikom zapošljavanja novih radnika.