Mogućnosti Čelendž fonda predstavljene i u Trebinju

U Trebinju je juče održan info dan na kojem je predstavljen Četvrti javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Challenge fonda.
Zainteresovanim privrednicima sa područja Hercegovine predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marko Kakuća pojasnio je uslove i način prijave na javni poziv.
Poslovni subjekti registrovani na teritoriji BiH i Švedske, koji imaju inovativne ideje mogu da se prijave na poziv i ukoliko su iz kategorije početnika u poslovanju mogu dobiti maksimalno do 10.000 evra bespovratnih sredstava, odnosno do 30.000 evra ukoliko je riječ o zrelim preduzećima do 250 zaposlenih, pojasnio je Kakuća.
“Inovaciju tretiramo u najširem smislu, bez obzira da li se radi o novim proizvodima, procesima ili uslugama. Svi sektori mogu da konkurišu. Osim inovativnosti, potrebno je da ti projekti budu održivi i da imaju širu socijalnu odgovornost prema zajednici u kojoj djeluju”, rekao je Kakuća.
On je podsjetio da je krajnji rok za prijavu na javni poziv do 16. jula do 16 časova po lokalnom vremenu. Dodatne informacije moguće je dobiti na: www.c2c.ba gdje se vrši i onlajn apliciranje na aktuelni javni poziv.
Grant sredstva u iznosu od 3.000.000 evra obezbijeđena su kroz Challenge to Change – C2C program koji sprovode Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Sarajevska regionalna razvojna agencija /SERDA/, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju /SIDA/.
Info dan organizovan je u saradnji sa Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja.

 


There is no ads to display, Please add some