MARKETMAKERS OUTDOOR TOURISM ACADEMY 2019

MarketMakers poziva predstavnike turističkih organizacija, agencija, zajednica ili udruženja, lokalnih biznisa ili obrta, i pojedince na Outoodor tourism academy 2019.

Program će objediniti iskustva partnera s terena, eksperata iz oblasti event menadžmenta i zagovaranja u oblasti turizma, te ponuditi sveobuhvatan program i podsticaj onima koji žele kreirati/oživjeti destinacije i doprinijeti razvoju turizma u tim regijama: Unsko-sanski kanton, Hercegovačko-neretvanski kanton, Kanton Sarajevo, Republika Srpska (Trebinje, Rogatica, Sokolac)

Fokus programa je na potencijale za uspostavu događaja koji objedinjuju jednu ili više od navedenih aktivnosti: hiking, climbing, cycling, trekking, interpretacija kulturnog naslijeđa, odgovorno korištenje prirodnih resursa, ili druge za regiju autentične outdoor aktivnosti. 

Akademija se sastoji iz tri modula koji će biti održani u periodu juli – septembar 2019, a oni učesnici koji uspješno završe kompletan program će imati priliku da apliciraju za finansijsku podršku od MarketMakers-a, u maksimalnom iznosu od 15.000 KM.

Prvi i drugi modul će biti fokusirani na event menadžment i razvoj destinacije, gdje će učesnici uz sticanje novih znanja i vještina kroz odabrane teme i primjere iz prakse, imati priliku da tokom Akademije rade na svojim idejama i prijedlozima. Modul 3 će biti fokusiran na zagovaračke mehanizme i prakse, na primjere uspješnih inicijativa u oblasti ruralnog turizma.

Datumi održavanja su Modul 1: 30.07.2019. – 01.08.2019. , Modul 2: 27. – 29.08.2019., Modul 3: prva polovina septembra 2019.

Akademija nudi:

  • Priliku da od uspješnih poduzetnika i eksperata učite o dobrim praksama u oblasti event menadžmenta, razvoja destinacije i zagovaranja zakonskih izmjena i olakšica u oblasti turizma
  • Priliku za finansijsku podršku za implementaciju Vaših ideja
  • Mentorsku podršku tokom implementacije Vaših ideja
  • Pokrivene troškove smještaja i hrane tokom sva tri modula Akademije

Popunjen prijavni obrazac pošaljite na info@marketmakers.ba sa naznakom OUTDOOR ACADEMY PRIJAVA, najkasnije do 12.07.2019. godine. 


There is no ads to display, Please add some