Grad Trebinje i organizacija KULT potpisali ugovore o dodjeli grant sredstava korisnicima

U Gradskoj upravi Trebinje danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli grantovskih sredstava po raspisanom Javnom pozivu za finansiranje poslovnih poduhvata mladih od 18 do 35 godina koji su aktivni tražioci posla na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, filijala Trebinj

Ugovori su potpisani između Grada Trebinja, organizacije Institut za razvoj mladih KULT i ukupno pet korisnika sredstava.

Prema raspisanom javnom pozivu, subvencije korisnicima iznosile su od 8.000,00 KM do 12.000,00 KM, a za korisnike koji se registruju kao komercijalna poljoprivredna gazdinstva od 3.000,00 KM do 6.000,00 KM.

Komisija za sprovođenje procedure Javnog poziva je pozitivno ocijenila 5 poslovnih planova, a njihova ukupna vrijednost iznosi 50.000,00 KM.

Odobrene poslovne ideje su iz oblasti turizma i zanatsko – uslužnih djelatnosti.

Korisnici subvencija su dužni da poslovnu djelatnost obavljaju najmanje 24 mjeseca, od momenta potpisivanja ugovora.

Grad Trebinje i Institut za razvoj mladih KULT su u toku 2018. godine potpisali ugovor o saradnji i kreirali Preduzetnički fond za mlade u  vrijednosti od 50.000,00 KM ( sa 50% učešća Grada Trebinja i 50% učešća organizacije KULT).

U implementaciji ovog Programa aktivno učestvuju Agencija za razvoj MSP-a Grada Trebinja, Područna privredna komora Trebinje i Zavod za zapošljavanje RS – biro Trebinje.


There is no ads to display, Please add some