Škola društvenog preduzetništva u Trebinju

Društveno preduzetništvo postaje pokret koji redefinira način na koji razmišljamo o ekonomiji, te potvrđuje svoju vrijednost i nužnost kroz brojne uspješne modele društvenih preduzeća i inicijativa. Hercegovina zasigurno posjeduje brojne potencijale, a društveni preduzetnici su najbolji inicijatori uspješnog biznisa koji pomaže zajednici.

Zbog toga je cilj ove škole da učesnicima pobliže pojasni pojam i značaj društvenog preduzetništa u kontekstu današnje ekonomije, ali i da ih motivira da promišljaju o preduzetništvu i društvu kao povezanim stvarima. Učesnici će također dobiti i praktičnu i teorijsku obuku, te će raditi na razvoju svojih poslovnih modela. Svi koji uspješno završe ovu školu, imat će priliku da apliciraju sa svojom idejom za novčana sredstva, koja će im pomoći da pokrenu svoje biznis ideje.

Ova škola društvenog preduzetništva će se održati u Trebinju, Hotel Nar, od petka 23.09. do nedjelje, 25.09.

Prijaviti se mogu sve osobe starosti 16+ godina koje zanima društveno preduzetništvo, te oni koji pokušavaju ili planiraju pokrenuti svoj biznis.

Prijaviti se možete na ovom linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuWDAHVyRWCA_NSkZHsmqXFn8LYKCKkHOzqoFcm4-Eeeovbw/viewform?c=0&w=1

Program radionice:

Petak od 16:00-19:00h(pauza za kafu/sok između 17:30-17:45h)

Subota od 10:00-14.00h(pauza za kafu/sok između 11:45-12:00h)

Nedjelja od 10:00-12:15h(u 12.15h kafa/sok i dodjela certifikata)

 


There is no ads to display, Please add some