Počela obuka iz oblasti grafičkog dizajna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U okviru projekta “Moja budućnost”, koji je finansiran od Švajcarske organizacije Helvetas, počela je realizacija obuke iz oblasti grafičkog dizajna. Partneri na projektu “Moja budućnost” su Grad Trebinje i Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja.

Organizator obuke je Agencija za razvoj MSP-a Grada Trebinja, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti Trebinje. Obuku pohađa 12 (dvanaest) polaznika, među kojima su učenici završnih razreda srednjih škola, te nezaposlene osobe koje aktivno traže posao, a koje imaju interesovanje za pokretanje vlastitog posla.

Planirano je da obuka traje do kraja januara 2020. godine, što podrazumijeva da će polaznici proći adekvatan broj časova teorijske i praktične obuke, u cilju usvajanja potrebnih znanja i vještina iz oblasti grafičkog dizajna, što će doprinijeti da budu konkurentniji na tržištu rada ili da se dodatno podstaknu za pokretanje vlastite djelatnosti.

Projekat “Moja Budućnost” ima za cilj da doprinese unapređenju ekonomskih prilika i zapošljivosti, posebno za mlade ljude, putem razvoja poslovnih prilika na lokalnom nivou i unapređenja procesa i praksi na polju srednjeg stručnog obrazovanja, ali i osposobljavanja i obrazovanja odraslih u skladu s potrebama tržišta rada.


There is no ads to display, Please add some