Počeo proces izmjene nastavnih programa u srednjim stručnim školama u Trebinju

 

 

 

 

 

 

 

U okviru projekta “Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede: unapređenje praktične nastave u sektoru ugostiteljstva i turizma i sektoru obrade metala u gradu Trebinju”, dana 16.07.2020. godine počela je revizija nastavnih programa u skladu sa potrebama lokalnog tržišta rada.

Ovaj projekat provodi Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, u okviru šireg projekta “Moja budućnost”, koji finansira Fondacija Helvetas Moja budućnost. Partneri na projektu su Grad Trebinje, Područna Privredna komora Trebinje,

Proces revizije nastavnih programa vode predstavnici Centra srednjih škola i Tehničke škole u Trebinju, a u radionice su uključeni predstavnici privrednih subjekata i nastavnici stručno-teorijske i praktične nastave. Revizija nastavnih programa se vrši za zanimanja “tehničar CNC tehnologija”, “električar-elktroinstalater”, “turistički tehničar” i “kuhar”.

Svrha intervencije je unapređenje zapošljivosti učenika srednjih škola u Trebinju, putem poboljšanja saradnje između obrazovnog sektora i privrede kroz postojeće i nove mehanizme povezivanja.


There is no ads to display, Please add some