OBJAVLJEN PRVI EU4AGRI JAVNI POZIV VRIJEDAN 3 MILIONA KM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prihvatljivi podnosioci prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške mogu biti obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća u skladu sa važećom klasifikacijom u BiH:

>koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije ,
>koja u vlasničkoj strukturi imaju udio javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala u iznosu do maksimalno 25% i nisu članica holdinga.

Za podršku investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing prehrambenih proizvoda prihvatljivi su svi projekti koji se isključivo odnose na sljedeće poljoprivrednesektore:

• prerada voća,vinarstvo i maslinarstvo,
• prerada povrća,
• prerada mlijeka,
• prerada mesa,
• prerada i konzerviranja riba, ljuskara i mekušaca,
• prerada žitarica (što ne uključuje proizvodnju stočne hrane).

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositiod 60.000 KM do300.000 KM (bez PDV-a).Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35% ukupnog iznosa predložene investicije(35% sufinansiranje podnosioca prijave i 65% finansiranje kroz mjeru podrške EU4Agri).

Sufinansiranje mora biti novčano te se učešće neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar2020. godine do 17:00 sati, što potvrđuje datum na otpremnici, poštanski žig ili priznanica.
Više na: https://bit.ly/2DhOj5e


There is no ads to display, Please add some