Terenska posjeta predstavnika J.U. „Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća“ Trebinje poljoprivrednicima u cilju analize plodnosti zemljišta.

J.U. „Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća“ Trebinje, u saradnji sa Institutom za agroekologiju i zemljište Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci a u sklopu istraživačkih aktivnosti ovog Instituta, organizovala je uzimanje uzoraka zemljišta kod poljoprivrednih proizvođača koji se bave uzgojem u plastenicima.

Uzorci zemljišta su uzeti unutar i izvan plastenika, u cilju sagledavanja promjena u hemijskom sastavu zemljišta koje je bilo izloženo intezivnom gnojenju. Nakon izvršene analize uzoraka, dobijene rezultate poljoprivredni proizvođači će moći iskoristiti za adekvatno planiranje dalje proizvodnje a prije svega za planiranje ishrane poljoprivrednih kultura.

U sklopu provedene aktivnosti, uzeti su uzorci od tri poljoprivredna proizvođača a u narednom periodu planirano je da se intezivnije nastave ove aktivnosti. Predstavnici „Agencije“ posjetili su poljoprivredna gazdinstva sljedećih uzgajivača: Jeremije Lojpura iz Lastve-Župa, Marić Vasa iz Gomiljana i Mirdinje Željka iz Trebinjskog polja.

Agencija će kroz ovaj vid aktivnosti nastaviti da sarađuje sa poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Grada Trebinja, sagledavati njihove probleme i pružati pomoć u smislu adekvatne edukacije, stručnih savjeta, marketinga i ostalih aktivnosti iz domena djelatnosti „Agencije“.

20170123_10351320170123_10284720170123_112318


There is no ads to display, Please add some