Potpisan Memorandum o saradnji između J.U. „Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća“ Grada Trebinja, SŠC „Golub Kureš“ Bileća i preduzeća „Monting energetika“ d.o.o. Trebinje

Predstavnici J.U. „Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća“ Grada Trebinja , SŠC „Golub Kureš“ iz Bileće i preduzeća „Monting energetika“ d.o.o. Trebinje, potpisali su Memorandum o saradnji u sklopu realizacije projekta „Praktična nastava na radnom mjestu“.

Glavni cilj projekta „Praktična nastava na radnom mjestu“ je povezivanje sektora obrazovanja i privrede kao i razvijanje uslova za poboljšanje kvaliteta praktične nastave za učenike koji se osposobljavaju za zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada, istakao je v.d. direktora „Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća“ Grada Trebinja, Dražen Bošković.

Na osnovu rezultata istraživanja koje je provela „Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća„ Grada Trebinja, kao deficitarna zanimanja od strane preduzeća, identifikovana su zanimanja – varilac i bravar. Istraživanje je provedeno u 5 srednjih tehničkih škola i 20 preduzeća u Trebinju, Bileći, Gacku i Nevesinju.

20170126_104002_1485433765970                                          20170126_110433_1485433765615

Za implementaciju dijela projekta koji se odnosi na provođenje praktične nastave, odabrana je škola SŠC „Golub Kureš „Bileća i preduzeće „Montig energetika“ d.o.o., koje je izrazilo spremnost da učestvuje u procesu obezbjeđivanja provođenja praktične nastave na radnom mjestu.

SŠC „Golub Kureš“ u Bileći po redovnom planu i programu već obrazuje zanimanja koja su tražena na tržištu rada (varilac i bravar) a zajednički interes škole i preduzeća „Monting energetika“ d.o.o. je da se dio časova praktične nastave izvodi u radnom okruženju preduzeća sa ciljem da se obezbjedi praktična nastava na radnom mjestu kao i u svrhu razvoja lokalne zajednice uopšte.

Ovim projektom će se obezbjediti bolja mogućnost zapošljavanja učenika po završetku srednje škole i doprinijeti snadbjevanju tržišta rada odgovarajućim profilom radne snage koju traže poslodavci.

Projekat „Praktična nastava na radnom mjestu“ je nastavak projekta „ COTON“

(Contributing to increased functionality and employability in Republika Srpska and Una-Sana Canton), u okviru programa PrilikaPlus koji provodi „Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća“ Banja Luka a podržan jre od strane Vlade Švajcarske.

 


There is no ads to display, Please add some