AGENCIJA ZA RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA GRADA TREBINJA ORGANIZOVALA RADIONICE IZ OBLASTI „RAZVOJ POSLOVNOG MODELA“

U  okviru projekta „Nove perspektive turizma u Trebinju“, koji provodi Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja a finansira Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, održane su dvije radionice za predstavnike privrednih subjekata/preduzetnika i poljoprivrednih gazdinstava.

Radionice su u najvećoj mjeri bile prilagođene početnicima u poslovanju, mada su učešće uzeli i predstavnici zrelih preduzeća.

Tema radionica je bila „Razvoj poslovnog modela“, a stručno predavanje na radionicama održao je predstavnik „Intera“ tehnološkog parka iz Mostara.

Kroz ovaj projekta prethodno je bio raspisan Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava preduzetnicima i udruženjima građana, koji obavljaju djelatnost starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti.

Cilj dodjele sredstava je podrška projektima preduzetnika i udruženja građana koji se odnose na: unapređenje procesa proizvodnje na način koji ne ugrožava tradicionalnu tehnologiju karakterističnu za stari zanat, umjetnički zanat i domaću radinost, razvoj novih vlastitih proizvoda, organizovanje edukacija odnosno povećanje broja polaznika zainteresovanih za izradu proizvoda, kao i proširenje ponude broja proizvoda starih zanata, umjetničkih zanata i domaće radinosti, putem nabavke alata odnosno opreme za rad i repromaterijala.

Maksimalan iznos sredstava, koji može biti dodjeljen po jednom aplikantu  je 1.500,00 KM.

  

 

 

 


There is no ads to display, Please add some