Preduzetnicima na raspolaganju sredstva švedskog fonda

Republička 20170516_111835agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja organizovala je danas prezentaciju Javnog poziva za dodjelu sredstava „Challenge to Change“ fonda, koji finansira Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini.

Projekat provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Regionalna razvojna agencija „Serda“ iz Sarajeva.

Kako je pojasnio Marko Kakuća iz Republičke agencije za mala i srednja preduzeća, osnovni cilj projekta je podžravanje inovativnih ideja, koje mogu da generišu nove proizvode, procese ili usluge, a koji mogu da utiču na smanjenje nezaposlenosti, povećanje konkurentnosti i doprinesu održivom socio-ekonomskom razvoju.

„Predviđeno je da u BiH prema sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća bude usmjereno 2.000.000 evra. Grant sredstva su dostupna u iznosu 30.000 evra za preduzeća koja su registrovana duže od 24 mjeseca, s tim da početnici u biznisu imaju mogućnost da dobiju grant sredstva do 10.000 evra. Jedan od uslova jeste da privredni subjekt mora obezbijediti vlastito finansijsko učešće od minimalno 50% i da će se projekat realizovati na području BiH“, rekao je Kukuća.

Dražen Bošković, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, naglasio je važnost saradnje lokalne zajednice sa svim relevantim subjektima koji mogu doprinijeti razvoju, i kako je naglasio – ovaj poziv je prilika za realizaciju poslovnih ideja i otvaranju novih radnih mjesta, što je sigurno smjernica razvoja.

„Pozvali smo sve privredne subjekte, za koje smatramo da mogu učestvovati u ovom programu. Kroz ovaj program imamo mogućnost da podržimo takva preduzeća, koje imaju dobru ideju“, istakao je Bošković.

Javni poziv za dodjelu sredstava „Challenge to Change“ fonda je otvoren do 12. juna ove godine.


There is no ads to display, Please add some