Do posla kroz pokretanje vlastitog biznisa: POTPISNI UGOVORI O NOVČANOJ PODRŠCI BUDUĆIM PREDUZETNICIMA

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je potpisao 18 ugovora o samozapošljavanju sa budućim preduzetnicima sa područja Trebinja koji žele da pokrenu ili prošire sopstveni posao.

Ugovori, čija je ukupna vrijednost oko 100.000 maraka, su potpisani sa ljudima koji su bili na Birou za zapošljavanje, a odlučili su da se samostalno bave poljoprivredom ili nekim uslužnim djelatnostima.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da će Grad Trebinje i u narednom periodu još više pomagati preduzetničku djelatnost.

„Oni su dobili različit iznos sredstava od 4.000 do 11.000 maraka, u zavisnosti koja je djelatnost u pitanju. Svi oni su odlučili da se ‘skinu‘ sa evidencije Zavoda za zapošljavanje i da sopstvenim rukama krenu u posao, uplaćuju dorinose, kupuju opremu i izlaze na tržište. Bićemo im na usluzi kada god im to bude zatrebalo, u bilo kom kontekstu, i savjetodavno i dodatnom novčanom pomoći, jer nam je cilj da preduzetnički duh u Trebinju bude razvijen“, istakao je Petrović.

On je naveo da je ovaj poziv otvoren do kraja godine, odnosno do isteka sredstava.

„Imamo sredstava i svako ko želi može da podnese prijavu. Sredstva za ovih 18 preduzetnika će biti uplaćena već sutra. Biće isplaćeno 65 odsto sredstava u ovoj godini, a ostatak u narednoj“, pojasnio je Petrović.

Dragan Dangubić je nakon dugogodinjeg automehaničarskog rada kod privatnika odlučio da pokrene sopstveni posao i otvori svoju automehaničarsku radionicu. Sredstva koja će dobiti od gradske uprave će mu mnogo značiti u adaptaciji radionice.

„Uz ova i nešto ličnih novčanih sredstava, mislim da će biti dovoljno da krenem u sopstveni biznis. Već deset godina sam , sa prekidima, na birou. Smatram da je ovo rješenje za mene. Ko hoće da radi, ima volju da radi, posla ima. Imam garažu, koju treba da doradim, za to sam i uzeo ova sredstva, a imam i svoje mašine“, naveo je Dangubić.

Miroslav Pudarić je naveo da će mu program samozapošljavanja pomoći da pokrene posao kojim želi da se bavi, zadovoljan je uslovima i iznosom novčanih sredstva koje će dobiti. Otvoriće studio za video-produkciju i fotografiju.

„Ovo je trenutno najbolje rješenje za mene. Volim ovaj posao i ovo će mi biti dovoljno da krenem ‘sa mrtve tačke‘. Ovim novcem ću kupiti neku dodatnu opremu jer već imam nešto svoje“, kaže Pudarić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljko Miljković kaže da sredstva koja su dobili mnogo znače svim proizvođačima. On želi da proširi svoje komercijalno gazdinstvo.

„Bavim se svinjarstvom i pčelarstvom. Nadam se da će u budućnosti biti ovakvih projekata još više“, navodi Miljković.


There is no ads to display, Please add some