RADIONICA – POTENCIJALNA SARADNJA PREDUZETNIKA I PREDSTAVNIKA SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE U BILEĆI?

U okviru projekta „COTON“, 04 aprila 2016. godine, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja organizovala je radionicu/fokus grupu na kojoj su učestvovali menadžment i nastavno osoblje koje izvodi praktičnu nastavu u Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“ u Bileći te predstavnici preduzeća „Monting energetika“ iz te opštine.

Na radionici se diskutovalo o mogućnostima i potencijalima za saradnju kada su u pitanju postojeća srednja tehnička zanimanja i potrebe preduzeća za tom radnom snagom. Takođe, prezentovane su moguće projektne ideje kroz koje bi se mogla uspostaviti saradnja pomenutih aktera na obostranu korist i sa naglaskom na dobrobit učenika koji pohađaju praktičnu nastavu kroz izvođenje te nastave i sticanje iskustva u proizvodnom okruženju.

Navedena radionica i uspostavljanje direktnih međusobnih kontakata projektnih aktera, realizovana je kao nastavak projektnih aktivnosti nakon provedenog istraživanja i analize stanja u sektoru malih i srednjih preduzeća te u srednjim tehničkim školama u regiji Trebinja.

Projekat „COTON“realizuje se u okviru aktivnosti Programa PrilikaPlus kojeg podržava Vlada Švajcarske a provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS)” u saradnji sa lokalnim agencijama za razvoj.

1 2


There is no ads to display, Please add some