Kombi hladnjača i plastenik za potrebe Agrarnog fonda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U okviru projekta „Mali proizvođač – veliki agro resurs“,  koji je realizovala Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Trebinja  uz podršku Investiciono razvojne banke RS, danas je na upotrebu Agrarnom fondu Grada Trebinja uručeno kombinovano vozilo- hladnjača,  dok će u narednom periodu biti instalisan moderno opremljen plastenik.

Prema riječina Dražena Boškovića, direktora trebinjske Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, cilj  projekta je da se, nabavkom ovog vozila unaprijedi poslovna infrastruktura Agrarnog fonda, a izgradnjom plastenika površine 300 kvadratnih  metara, kojim će takođe gazdovati Agrarni fond, stvoriće se uslovi za proizvodnju sopstvenog rasada i proizvoda. Kroz projekat će biti realizovane i aktivnosti koje se odnose na dodatne edukacije poljoprivrednika.

„Nadamo se da ćemo kroz ove konkretne aktivnosti ostavariti zapažene rezultate i veoma je bitno napomenuti da je i u ovoj godini iz budžeta Grada Trebinja izdvojeno  25 procenata za sufinansiranja projekta, što nam je pomogao da apliciramo za sredstva IRB-a RS i da uspješno realizujemo projekat.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić precizirao je da je ukupna vrijednost projekta 122.000 KM, te da će se realizacijom projekta značajno pomoći poljoprivrednicima.

„Vozilo će nam mnogo zanačiti, između ostalog i u snabdijevanju Hercegovačke kuće u drugim gradovima, dok će plastenik, koji će biti uskoro instalisan, uveliko pomoći Agrarnom fondu za ostvarivanje  sopstvene zaradu“, rekao je Ćurić.

Kombinovano vozilo će pomoći za lakši pristup poljoprivrednim proizvođačima  do hladnjača, kao i transport proizvoda do objekata Hercegovačke kuće u drugim gradovima, rekao je Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda grada Trebinja.

„Plastenik koji ćemo uskoro nabaviti biće najmoderniji na ovom području, imaće sisteme grijanja, orošavanja, provjetravanja, zatim stolove za proizvodnju rasada i mnogo toga. Planirali sno da ovdje proizvodimo rasad voća i povrća, kao i uzgoj poljoprivrednih proizvoda.

Partneri u realizaciji projekta„Mali proizvođač – veliki agro resurs“ su Grad Trebinje i Agrarni fond Grada Trebinja.


There is no ads to display, Please add some