U Centru srednjih škola Trebinje otvoren restoran za praktičnu nastavu

U Centru srednjih škola u Trebinju otvoren je renovirani restoran sa kuhinjom u kojem će učenici smjerova kuvar, konobar, pekar i poslastičar obavljati praktičnu nastavu.

Restoran je renoviran uz podršku Gradske uprave Grada Trebinja, koja je uložila 20.000,00 KM, i uz podršku projekta “Gastrofokus”, kroz koji je za nabavku nove opreme obezbijeđeno 35.000,00 KM. Projekat “Gastrofokus” u Trebinju je realizovala Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, u saradnji sa Razvojnom agencijom Republike Srpske, projekat je finansijski podržala Ambasade Švajcarske.

Svečanom otvranju prisustvovali su Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, Generalni direktor EPRS Luka Petrović, predstavnici Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, kao i predstavnici drugih ustanova i organizacija iz Trebinja.

Direktor Centra srednjih škola Trebinje, Nedeljka Ilijić је istakla da određeni broj učenika ove škole praksu obavlja u restoranima, pekarama i poslastičarnicama. Ilijićeva je istakla da su zanimanja pekar, kuvar i poslastičar veoma tražena.

Ona je rekla da je u ovoj školskoj godini bio raspisan konkurs za jedno kombinovano odjeljenje kuvar-konobar, koje upisuje 12 učenika, ali da je zbog velikog interesovanja upisan po jedan razred kuvara i konobara, uz odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja renoviranog restorana u Centru srednjih škola, kao i zbog toga što učenici sada mogu da obavljaju praksu u objektu gdje se izvodi i nastava, što će olakšati proces.

Ćurić je zahvalio svima koji su do sada omogućavali učenicima da obavljaju praksu u njihovim objektima.

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja je kroz projekat “Gastrofokus”, u cilju unapređenja kvaliteta praktične nastave, provela obuke za profesore praktične nastave iz Centra srednjih škola Trebinje, kao i obuke za mentore iz preduzeća u kojima učenici Centra srednjih škola obavljaju praktičnu nastavu, istakao je direktor Agencije Dražen Bošković.

 


There is no ads to display, Please add some