Otvorena gradska tržnica

 

 

 

 

 

 

 

U Trebinju je 28.04.2021. godine otvorena gradska tržnica, objekat u čije je renoviranje uloženo preko 600.000 KM.

U okviru projekta “Trebinje – jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda”, nabavljena je oprema za unutrašnji dio tržnice (rashladne vitrine sa pratećom opremom), te mobilijar (sklopivi stolovi i suncobrani) za vanjski dio, odnosno zelenu pijacu.

Projekat realizuje Razvojna agencija grada Trebinja “Tredea”, a partneri su grad Trebinje u saradnji sa JP “Komunalno” a.d., Agrarni fond i UPP “Plodovi juga”.

Ukupna vrijednost projekta je 124.710,00 KM, a finansira se iz sredstava Finansijskog mehanizma, odnosno uz podršku: Vlade Švajcarske, Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono – razvojne banke Republike Srpske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH), te uz sufinansiranje Grada Trebinja u iznosu od 25% ukupne vrijednosti projekta.

Trebinje je ovim dobilo moderan objekat koji će obogatiti turističku ponudu grada, a nabavljena oprema će osigurati bezbjedno plasiranje domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.