Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Trebinju

Razvojna agencija Grada Trebinja provodi projekat Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede: unapređenje praktične nastave u Gradu Trebinju koji za cilj ima razvoj i izgradnju kapaciteta trebinjskih srednjih stručnih škola za pružanje moderne nastave usmjerene na učenike, posebno praktične nastave i ferijalne prakse u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima koji se odnose na srednje stručno obrazovanje u Republici Srpskoj te promjenjivim potrebama tržišta rada. Aktivnosti ove i prethodnih inicijativa u ovoj oblasti usmjerene su na usklađivanje obrazovnog sektora u Trebinju sa potrebama tržišta rada.

Jedna od tih aktivnosti odnosi se na organizovanje Sajma obrazovanja i zapošljavanja te karijerno informisanje uopšte. Sajam vidimo kao priliku da se relevantne organizacije iz sektora obrazovanja i privrede predstave u najboljem svijetlu i tako na najbolji način prezentuju prednosti pojedinih stručnih zanimanja kao i svoje organizacije.

Pored učenika završnih razreda osnovnih škola i njihovih roditelja kojima je neophodno omogućiti kvalitetne informacije vezano za mogućnosti i prednosti upisa te obrazovanja u pojedinim zanimanjima kako bi dugoročno omogućili kvalitetne kadrove koji se traže na tržištu rada, Sajam je usmjeren i na starije učenike koji se već obrazuju za raspoloživa zanimanja iz različitih oblasti te nezaposlena lica. Oni su zainteresovani za dobijanje informacija o uslovima za rad u privrednim subjektima te mogućnostima za dobijanje odgovarajućeg posla.

Sajam se održava 25.11.2021. godine (četvrtak) a mjesto održavanja je Doma mladih Trebinje.

Program sajma


There is no ads to display, Please add some