Projekat PRONACUL predstavljen na EUSAIR Forumu

 

 

 

 

 

 

Sedmi Forum Strategije Evropske unije (EU) za Jadransko-jonski region (EUSAIR) održan je u Tirani od 16. do 18. maja 2022. godine,  a na njemu su učestvovali  i predstavnici partnerskih organizacija i institucija projekta PRONACUL (“Promocija prirodne i kulturne baštine za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima”) koji su  učesnicima ovog Foruma predstavili ciljeve i rezultate ovog projekta.

PRONACUL-a je projekat čija je glavna ideja stavljanje naglaska na promociju i očuvanje prirodne i kulturne baštine te podrška razvoju strategija zemalja učesnica za jedinstveno promovisanje projektne regije kao jedinstvene  turističke destinacije.

Razvojna agencija Grada Trebinja TREDEA jedan je od partnera u projektu PRONACUL koji se finansira iz sredstava programa ADRION i čija je ukupna vrijednost 1.770.348,98 EUR.

Glavni aplikant je  Regionalna razvojna agencija Zasavje iz Slovenije, a pored TREDEA-e u PRONACUL-u učestvuje još deset partnerskih organizacija Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije.


There is no ads to display, Please add some