Uređenjem atraktivne biciklističke staze Trebinje nastavlja ulaganje u turističku ponudu grada

 

 

 

 

 

 

 

U okviru projekta ReTRail kao dio šireg projekta EU4BusinessRecovery, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemčka, u Trebinju su počeli radovi na uređenju biciklističke/pješačke staze Trebinje-Jazina.

Ova veoma atraktivna staza prati trasu nekadašnje uskotračne „Ćirove“ pruge i cijelom svojom dužinom obiluje brojnim lokalitetima koji spadaju u prirodno i kulturno nasljeđe Trebinja i Hercegovine. Dio staze je uređen u prethodnom periodu kroz različite inicijative Grada Trebinja i lokalnih organizacija, dok će rezultat ove intervencije biti potpuno prohodna trasa od Trebinja do Jazine.

Razvojna agencija Grada Trebinja, u saradnji sa projektnim partnerima – Područnom privrednom komorom Trebinje i Turističkom organizacijom Trebinja na ovaj način nastavlja realizaciju aktivnosti kako bi obogatili turističku ponudu grada Trebinja.

Uvođenje novih turističkih proizvoda u oblasti aktivnog turizma, iskorištavanje lokalnih potencijala i podsticanje mehanizama za upravljanje destinacijom, glavni su ciljevi projekta. Projektne aktivnosti bi istovremeno trebale doprinijeti oporavku kapaciteta turističkih operatera sa ovog područja pogođenih pandemijom COVID-19, te unaprijediti njihovu turističku ponudu.

Kroz projekat je planirano unapređenje turističkih sadržaja u Trebinju kroz uređenje biciklističkih staza, postavljanje odgovarajuće signalizacije i nabavku opreme. Takođe je planirano i jačanje kapaciteta lokalnih operatera povezanih sa turizmom, naročito u segmentu aktivnog turizma i turizma na otvorenom, te izrada digitalne platforme za promociju aktivnog turizma i online rezervacije tura.

EU4BusinessRecovery je projekat Evropske unije koji pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Vrijedan je 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada). Implementiraju ga GIZ, ILO i UNDP. Više na https://eu4business.ba


There is no ads to display, Please add some