U Trebinju se nastavljaju ojačavati kapaciteti turističkih operatera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Trebinju je nastavljena obuka turističkih operatera kroz radionice koje su održane 04. i 05. aprila, u okviru projekta ReTRail, kojeg kroz širi program COVID-19 Investment Response/EU4Business Recovery sufinansiraju Evropska unija i Njemačka vlada.

Obuke su osmišljene tako da obogaćuju promociju turističke ponude i kreiranje novih turističkih ruta, a što će dalje biti usmjereno na praktičnu primjenu kroz razvijanje novih turističkih proizvoda i korišćenje digitalne platforme.

Cilj projekta je podržati oporavak turističkih operatera pogođenih COVID-om uvođenjem novih turističkih proizvoda na otvorenom, valorizacijom neiskorištenih lokalnih potencijala i upotrebom mehanizama za upravljanje destinacijom.

Razvojna agencija Grada Trebinja – TREDEA u partnerstvu sa Područnom privrednom komorom Trebinje i Turističkom organizacijom Grada Trebinja, koji implementiraju projekat planiraju uvesti nove turističke sadržaje uređenjem biciklističkih/pješačkih staza s odgovarajućom signalizacijom i opremom, ojačavanjem kapaciteta lokalnih turističkih operatera, te razvijanjem platforme za turističku promociju (outdoor ili aktivnog turizma), kao i  pokretanjem online rezervacija tura.

Treći set radionica obuhvatio je teme „Novi kanali distribucije“ i „Predstavljanje na sajmovima i učešće na B2B sastancima“, a predavači su bili Robert Dacešin i Marko Radić. U nastavku će učesnici – pružaoci usluga u turizmu, razvijati kapacitete u oblastima digitalnog marketinga,  kreiranja novih turističkih paketa, vinskog i gastro turizma itd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekat „ReTRail“ dio je dio šireg projekta Covid-19 Investment Respond/EU4BusinessRecovery, koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19 u Bosni i Hercegovini. Projekat je vrijedan 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka.

Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.


There is no ads to display, Please add some