Objavljen Treći poziv za podnošenje projektnih prijedloga koji se finansira iz projekta „Challenge to Change 3.0.“

 

 

 

Na Poziv mogu se prijaviti privredni subjekti koji su profitno orjentisani, koji obavljaju registrovanu djelatnost najmanje šest mjeseci do dana isteka roka za prijavu na Javni poziv, da mogu obezbjediti sredstva za sufinansiranje, da su direktno odgovorni za pripremu i sprovođenje projektnih aktivnosti (samostalno ili sa partnerom) i da su registrovani i Republici Srpskoj/BiH ili Švedskoj.

Opšti cilj projekta Challenge to Change 3.0 je doprinos povećanju konkurentnosti i održivom socio-ekonomskom razvoju u Republike Srpske/BiH.

Specifični cilj projekta je finansiranje podjele rizika za inovativna i/ili inkluzivna preduzeća. Ovaj projekat kao mehanizam podjele rizika će podržati sljedeće inicijative:

  • Nova mala i srednja preduzeća i inovativna preduzeća (uključujući specifične ciljne grupe) ušla su na tržište Republike Srpske/BiH;
  • Uspostavljene nove mogućnosti zapošljavanja u Republici Srpskoj/BiH kroz novi poslovni rast ili pokretanje;
  • Angažovanje inovativnog potencijala za pozitivne promjene u Republici Srpskoj/BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 EUR, dok je za korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000 EUR. Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati kraće od 3 mjeseca niti duže od 12 mjeseci.

Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos oko 480.000 eura.

Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija:

  1. Inovativnost predložene projektne ideje,
  2. Izvodljivost i održivost projektne ideje,
  3. Šira društvena korist.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 28. decembar 2023. godine do 16.00 časova.

Detaljne informacije dostupne su na: https://c2c.ba/bs/pozivi/3-javni-poziv-za-dostavu-projektnih-prijedloga-za-koristenje-sredstava-challenge-fonda/9


There is no ads to display, Please add some