Delegacija iz Trebinja u studijskoj posjeti Istri

 

 

 

 

 

 

 

Studijska posjeta je realizovana u periodu od 17. do 20.04., a u delegaciji su bili predstavnici gradske uprave, Razvojne agencije, Turističke organizacije, Agrarnog fonda, te kompanija koje posluju u sektorima turizma i poljoprivrede, sa naglaskom na aktivnom/outdoor (Herz Adventures) i vinskom turizmu, odnosno sektoru (Vinarija Anđelić).

Tokom posjete učesnici su imali priliku za razmjenu iskustava i upoznavanje sa primjerima dobre prakse u oblastima koje su tema projekta. Takođe je održan sastanak sa Agencijom za ruralni razvoj Istre koja je predstavila svoje djelovanje i brojne realizovane projekte, te sa Istarskom razvojnom agencijom IDA koja, između ostalog, upravlja novim Coworking prostorom u Puli kao vidom usluge i podrške za mlade preduzetnike i start-up kompanije.

Osim toga je upriličena posjeta Razvojnoj agenciji Srce Istre i njihovom PazinUP preduzetničkom inkubatoru, kao i posjete i upoznavanje sa razvojem ruralnog i turizma uopšte u mjestima Pazin, Bale, Vodnjan, Poreč, Pula i Rovinj.
Studijska posjeta je organizovana u okviru projekta “Unapređenje konkurentnosti u sektorima turizma i poljoprivrede” koji sufinansiraju CARITAS Švajcarska i Grad Trebinje, a koji se realizuje u okviru šireg projekta “Promocija inkluzivnog razvoja ruralnih područja kroz sistemsku tranziciju u Bosni i Hercegovini – RAST”.


There is no ads to display, Please add some