Prijave za takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju do 20. aprila/RASPORED PROMOCIJA PO GRADOVIMA

PLAKAT,za sajt_192906063

Ministarstvo nauke i tehnologije jedanaestu godinu za redom organizuje takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju, a inovatorski timovi mogu da se prijave do 20. aprila 2017. godine.

Nagradni fond za takmičenje iznosi 35.000 KM, a kao i prethodne godine specijalne nagrade će dobiti i najuspješniji srednjoškolski tim i najuspješniji studentski tim.

Cilj takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije.

Takmičenje se odvija u više krugova od kojih je prvi krug eliminacioni gdje se osim originalnosti velika pažnja posvećuje realnoj mogućnosti tržišne verifikacije.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju rezultat je saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Više informacija može se naći na sajtu www.inovacije.org kao i na sajtu Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske. Pored toga, dodatne vijesti možete pratiti i na Facebook stranici Najbolja tehnološka inovacija 2017.

Kao i prošle godine, Ministarstvo nauke i tehnologije će u osam gradova Srpske organizovati promociju Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, u cilju animiranja što većeg broja inovatora i onih koji žele da se bave inovacijama.

Cilj je prijava što većeg broja timova koji će predstaviti svoje ideje, od kojih će šansu za nastup u finalu dobiti one najkvalitetnije.

http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mnk/media/vijesti/Pages/tnti-2017.aspx


There is no ads to display, Please add some