Švedska ulaže 6 miliona KM, mogu aplicirati i male i srednje firme iz RS

Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) u naredne četiri godine izdvojiće kroz projekat “Izazov za promjenu” šest miliona KM za razvoj i inovacije u malim i srednjim preduzećima u BiH, izjavio je danas u Sarajevu ambasador Švedske u BiH Anders Halgerberg.

Halgerberg je istakao da sve kompanije koje su registrovane mogu da apliciraju za sredstva iz ovog fonda i dodao da pravo da se prijave imaju kompanije koje zapošljavaju od jednog do 250 radnika.

“Aplikacije za dobijanje sredstava moći će da se podnesu preko Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) i Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA)”, pojasnio je ambasador Švedske.

On kaže da je cilj ovog projekta da se dodatno razvije privatni sektor, jer je javni već toliko preopterećen da BiH to teško može da podnese.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Marinko Đukić rekao je da se projekat “Izazov za promjenu” sprovodi na teritoriji cijele BiH, te da je ovo sjajna prilika da mikro, mala i srednja preduzeća dobiju neophodnu finansijsku podršku, javlja Srna, a prenose mediji.


There is no ads to display, Please add some