Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja završila edukativne radionice za polaznike u sklopu Javnog poziva za dodjelu podsticajnih sredstava za 2017.

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća“ Grada Trebinja, u skladu sa uslovima iz Javnog  poziva nezaposlenim licima za korištenje sredstava po programu podrške samozapošljavanju u 2017. godini, organizovala je edukativne radionice za polaznike koji su prethodno ispunili formalne uslove iz Javnog poziva.

Edukativne radionice su organizovane u cilju adekvatnog informisanja polaznika o mogućnostima i načinima pokretanja vlastitog biznisa, i drugim aspektima koji su bitni za razvoj vlastite poslovne ideje ili ličnog razvoja.

Prioritetna oblast  je bila oblast pisanja biznis planova, a polaznici su upoznati i sa ostalim bitnim informacijama iz oblasti preduzetništva, procedurama registracije preduzeća, pravima i obavavezama koji su definisani kroz Program samozapošljavanja itd.

Edukativne radionice organizovane su u prostorijama Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja u Informativno edukativnoj sali, a edukaciji je prisustvovalo 97 polaznika, raspoređenih u 5 radnih grupa.
Radne grupe su formirane po osnovu vrsta djelatnosti za koje su se polaznici odredili kroz prethodno podnesene zahjteve za učešće u Programu podrške samozapošljavanju.

Najveće interesovanje polaznici su iskazali za oblast poljoprivredne proizvodnje, zatim za zanatske djelatnosti i jedan broj za uslužne i trgovinske djeltnosti.

Dražen Bošković v.d. direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća je istakao da je izuzetno zadovoljan organizacijom edukativnih radionica kao i interesovanjem koji su iskazali učesnici.

Edukativne radionice vodili su zaposleni  iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz podršku predstavnika Područne privredne komore Trebinje, Zavoda za zapošljavanje RS – Biro Trebinje i Agrarnog fonda Grada Trebinja.

Program podrške samozapošljavanju u 2017. godini realizuje Grad Trebinje, ukupna vrijednost programa iznosi 500.000,00 KM.  Programom samozapošljavanja su predviđene bespovratne subvencije od 4.500 – 12.000 KM za proizvodne djelatnosti i od 3.000 – 9000 KM za zanatske, uslužne i trgovinske djelatnosti.


There is no ads to display, Please add some