Potpisano još 20 ugovora za samozapošljavanje

U Gradskoj upravi danas je potpisano još 20 ugovora za dodjelu nepovratnih sredstava privrednicima i poljoprivrednicima koji su, u okviru programa za zapošljavanje, odlučili da pokrenu sopstveni posao.

Ova sredstva, u vrijednosti od 313.000 KM, dijelom obezbjeđuje Grad Trebinje, a dijelom Fond solidarnosti.

Kako je predviđeno programom, oko 65 odsto sredstava će biti uplaćeno odmah nakon potpisivanja ugovora, a dio u narednoj godini.

Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Grada Trebinja je istakao da je obaveza ovih lica, koja su dobila naznačena sredstava, da budu zaposleni naredna 24 mjeseca.

„Formirali smo komisiju koja će da prati dinamiku rada. Ona neće imati samo zadatak da kontroliše kako su iskorištena sredstava nego da se utvrdi da li je, možda, njima potrebna i neka druga vrsta pomoći“, pojasnio je Ćurić.

On je naveo da će Grad Trebinje biti na raspolaganju ovim ljudima i u narednom periodu, jer su, kako je naveo, odlučili hrabro da pokrenu samostalni posao i da se brinu o sebi i svojim porodicama.

Siniša Lakić je 30 godine na Birou za zapošljavanje, pa je sada odlučio da sam započne posao i zasadi jagode i lješnike.

„ Ovo mi je jedinstvena šansa, ovaj program je dobra ideja, a vidjećemo šta će dalje biti, možda će biti još bolje. Dobio sam 4.500 maraka, što je dovoljno za početak. Biće dogodine još više, ako budem radio, a ako ne budem radio, što bi mi davali“, rekao je Lakić.

Stojanka Petrov i suprug su konkurisali za dodjelu sredstava u okviru programa samozapošljavanja kako bi osnovali turističku agenciju.

„Dobili smo potrebna sredstva od Grada, ovim putem im se zahvaljujemo, za nas je to nešto ogromno. Ovo nam je prvi put da smo konkurisali i odmah smo dobili“, kaže Stojanka Petrov.

Prije dvadesetak dana potpisano je prvih 28 ugovora. Ukupno je primljeno 115 aplikacija za samozapošljavanje, ali je kompletnu dokumentaciju dostavilo njih 48.


There is no ads to display, Please add some