JAVNI POZIV za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom

JAVNI POZIV
za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom
 
PREDMET POZIVA
Agencija za razvoj MSP-a u partnerstvu sa Gradom Trebinjem i Agrarnim fondom Grada Trebinja, realizuje projekat „Afirmacija poljoprivrednih resursa u svrhu poboljšanja socio-ekonomskog položaja stanovnika ruralnih područja“. Projekat je podržan sredstvima Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja 2017/2018. Partneri i strane koje finansiraju Finansisjki mehanizam su:  Ministarstvo finansija Republike Srpske, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono-razvojna banka Republike Srpske i Razvojni program Ujedinnjenih nacija (UNDP).
Projekat je prioritetno namijenjen nezaposlenim osobama sa područja ruralnih mjesnih zajednica Grada Trebinja, sa akcentom na ekonomsko i socijalno osjetljive kategorije stanovništva (žene, mladi, teško zapošljive kategorije, višečlane porodice).
Opšti cilj projekta je podrška konkurentnosti, rastu i stabilnosti prihoda poljoprivrednih proizvođača grada Trebinja kroz razvoj plasteničke proizvodnje.
Projektom je predviđena dodjela 35 plastenika površine 100 m2, sa pratećom opremom. Isporuka plastenika će uključivati i montažu.
Odabrani korisnici će imati obavezu da namjenski koriste plastenike, kao i da registruju poljoprivrednu djelatnost (komercijalno ili nekomercijalno gazdinstvo, s.p., d.o.o. i sl.)
Aktivnosti projekta podrazumijevaju i održavanje edukativno-informativnih događaja u ruralnim mjesnim zajednicama, u svrhu upoznavanja stanovništva sa projektnim aktivnostima i u cilju  animiranja korisnika. Za odabrane korisnike biće organizovane edukativne radionice iz oblasti plasteničke proizvodnje, preduzetništva i zaštite životne sredine, a sve u cilju dodatnog osnaživanja kapaciteta poljoprivrednih proizvođača. Kroz projekat će biti inicirano umrežavanje poljoprivrednih proizvođača i formiranje udruženja poljoprivrednih proizvođača.
USLOVI ZA DODJELU PLASTENIKA
Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu plastenika mogu ostvariti nezaposlena lica koja ispunjavaju sljedeće uslove :
  1. da se vode na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Filijala Trebinje, kao aktivni tražioci posla, prije objavljivanja javnog poziva
  2. da obavljaju ili će obavljati poljoprivrednu proizvodnju na području ruralnih mjesnih zajednica grada Trebinja
  3. da je podnosilac zahtjeva ili član uže porodice vlasnik ili posjednik poljoprivrednog zemljišta pogodnog za plasteničku proizvodnju, ili eksploatiše zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup
  4. da su registrovani za obavljanje djelatnosti (nekomercijalno ili komercijalno poljoprivredno gazdinstvo, samostalni preduzetnik, privredno društvo ili drugi oblik) u toku javnog poziva za dodjelu plastenika ili su pokrenuli postupak registracije kod nadležnog organa ili su se izjavom obavezali da će registraciju izvršiti prije potpisivanja ugovora o dodjeli plastenika
  5. da obavezno prisustvuju edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje, preduzetništva i zaštite životne sredine,
 KRITERIJUMI ZA DODJELU PLASTENIKA
Prilikom obrade zahtjeva u obzir će se uzeti sljedeći kriterijumi:
  1. pogodnost vlastitog zemljišta za plasteničku proizvodnju (utvrđuje Komisija za dodjelu plastenika na licu mjesta)
  2. kategorija lica koje podnosi zahtjev:
– žene sa područja ruralnih mjesnih zajednica
– mlade osobe životne dobi do 35 godina, sa područja ruralnih mjesnih zajednica
-ostale osjetljive kategorije stanovništva (članovi porodica poginulih boraca, demobilisani borci, lica sa invaliditetom, lica u stanju socijalne potrebe, samohrani roditelji)
  1. vrijeme provedeno na evidenciji Zavoda za zapošljavanje
Dodatnu prednost će imati kandidati koji do momenta okončanja Javnog poziva, nisu lično (ili članovi njihovog domaćinstva) ostvarili pravo na različite vidove podrške od Grada Trebinja, Agrarnog fonda Grada Trebinja, ministarstava, humanitarnih i drugih organizacija.
POTREBNA  DOKUMENTACIJA
  Dokumentacija neophodna za konkurisanje na Javni poziv:
  1. obrazac zahtjeva za prijavu na Javni poziv
  2. kopija lične karte
  3. potvrda o prebivalištu
  1. potvrda o registraciji djelatnosti izdata od strane nadležnog organa ili potvrda o pokretanju postupka registracije djelatnosti ili izjava da će registraciju izvršiti do potpisivanja ugovora;
  1. ovjerena kućna lista
  2. dokaz  vlasništva ili posjeda nad parcelom koja se namjerava koristiti za podizanje plastenika (kopija ZK izvadka ili Posjedovnog lista, kupoprodajni ugovor, kao i ugovor o zakupu/korištenju)
  3. uvjerenje o nezaposlenosti, od Zavoda za zapošljavanje RS, Filijala Trebinje, ne stariji od 15 dana.
  4. rješenje nadležnog organa ili potvrda nadležne institucije, za lica s posebnim statusom
  5. ovjerena izjava da podnosilac zahtjeva (ili članovi domaćinstva) u posljednje 3 godine nije ostvario pravo na različite vidove podrške od Grada Trebinja, Agrarnog fonda Grada Trebinja, ministarstava, humanitarnih i drugih organizacija
  1. ovjerena izjava da će korisnik podsticaja:
  • dobijeni plastenik zadržati u vlasništvu najmanje 3 godine, od dana potpisivanja Ugovora i da će ga namjenski koristiti na odgovarajućoj parceli
  • registrovati poljoprivrednu djelatnost (minimalno zahtjevani oblik registracije – nekomercijalno gazdinstvo)
  • da će obavezno prisustvovati edukacijama iz oblasti plasteničke proizvodnje, preduzetništva i zaštite životne sredine
Komisija zadržava pravo da, pored navedenih, naknadno zatraži i dodatne dokumente i dokaze, relevantne za odlučivanje o podnijetoj prijavi.
PROCEDURA ODABIRA KORISNIKA
Nakon što Komisija sastavljena od predstavnika nosioca i partnera projekta,  po svakoj pojedinačnoj prijavi utvrdi ispunjenost uslova, izvršiće se ocjena i objaviti preliminarna rang lista potencijalnih korisnika.
Nakon toga biće ostavljen rok od 7 (sedam) dana za mogućnost pismenih prigovora od strane podnosilaca prijave koji smatraju da su oštećeni prilikom ocjene.
Pismeni prigovori će se upućivati Agenciji za razvoj MSP-a i svi pristigli prigovori biće, nakon isteka roka za prigovore, proslijeđeni Komisiji na razmatranje.
Komisija će razmatrati opravdanost pristiglih prigovora, i u roku od 7 (sedam) dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora, dostaviti pismeni odgovor sa obrazloženjem podnosiocu prigovora.
Nakon toga će objaviti konačnu rang listu od 35 prvorangiranih korisnika na oglasnoj tabli Agencije za razvoj MSP-a i Gradske uprave Grada Trebinja.
Odluku o dodjeli plastenika donosi ovlašteno lice Agencije za razvoj MSP-a, na prijedlog Komisije za dodjelu plastenika.
ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA
Javni poziv je otvoren 15 dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli Agencije za razvoj MSP-a.
Javni poziv će se objaviti i na oglasnoj tabli Gradske uprave Grada Trebinja, oglasnim tablama u Mjesnim zajednica Grada Trebinja i internet stranicama www.msptb.net,  www.agrarnifond.com i www.trebinje.rs.ba.
Obrazci zahtjeva za prijavu mogu se preuzeti u prostorijama Agencije za razvoj MSP-a,  ili sa internet stranica www.msptb.net,  www.agrarnifond.com i www.trebinje.rs.ba., i zajedno sa dokumentacijom predati u zatvorenoj koverti na adresu:
Agencija za razvoj MSP-a, sa naznakom „za Javni poziv za dodjelu plastenika“, ulica Stepe Stepanovića bb, Trebinje.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Agenciji za razvoj MSP-a i Agrarnom fondu Grada Trebinja, ili na brojeve telefona 059/245-470 i 059/226-459, svakim radnim danom od 07:00-15:00 sati.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Захтјев за додјелу пластеника

Изјава о прихватању одговорности

Javni poziv_dodjela plastenika

 


There is no ads to display, Please add some