Nagrađene najbolje poslovne ideje Akcelerator programa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nevena Stanić iz firme “Humsko” iz Trebinja pobjednik je akcelerator programa koji je u protekla dva mjeseca realizovala Republička razvojna agencija u saradnji sa opštinom Bileća i trebinjskom Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Stanićeva je za svoju poslovnu ideju – proizvodnju kraft piva nagrađena sa 3.000 KM.

Drugo mjesto osvojio je Marko Bošnjak iz firme “MB inoks” za poslovnu ideju proizvodnja procesne inoks opreme u industriji vina i za to nagrađen sa 2.000 KM.

Treća nagrada dodijeljena je Tihomiru Rašeti iz Turističke agencije “Asamo turs”, dok je četvrto mjesto osvojio Željko Bajović za poslovnu ideju brendiranje hercegovačkog meda i oba takmičara su osvojila po 1.000 KM.

Anđela DŽeletović, koja je član pobjedničkog tima firme “Humsko”, rekla je da im znanje stečeno u akcelerator programu mnogo pomoglo u izradi poslovnog plana, kao i rad sa mentorima.

“Naši planovi su da dobijeni novac uložimo u brendiranje kao što je to predviđeno te da u toku 2020. godine napravimo sopstvene plantaže od hmelja i sladova, kako bismo se na taj način širili i pospješili lokalnu ekonomiju”, rekla je DŽeletovićeva, koja je primila nagradu u ime pobjednice.

Bošnjak je rekao da će nakon ovoga početi sa nabavkom opreme, precizirajući da će to biti rezervoari za permutaciju vina.

Direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić rekao je da je projekat podrazumijevao da svi učesnici sa prostora Republike Srpske steknu znanja kako da pokrenu vlastiti biznis, ukoliko su imali inovativnu poslovnu ideju.

“Bilo je predviđeno da ćemo dodijeliti tri nagrade, međutim imali smo specifičnu sitauciju da smo za treću nagradu imali isti broj bodova za dva učesnika pa smo se odlučili da damo i četvrtu nagradu, odnosno da treću nagradu dijele dva učesnika u istim odnosima”, rekao je Đukić.

On je istakao da među prezentovanim poslovnim idejama ima mnogo kapaciteta i izrazio uvjerenje da treba da se nastavi sa projektom.

Đukić je naveo da je obuku u Bileći započelo 18 učesnika, a da je devet učesnika dostavilo poslovne planove.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinja Dražen Bošković rekao je da je ova agencija u akcelerator programu bila kvalitetan partner.

On je naveo da je uloga Agencije bila da obezbijedi vlastite resurse kroz angažman dva mentora koji su bili na raspolaganju učesnicima akcelerator programa, što je uticalo da program bude realizovan na najbolji način.

“Usluge Agencije ostaju na raspolaganju kako učesnicima akceleratora, tako i svima koji su zainteresovani da razvijaju vlastiti posao”, rekao je Bošković.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović zahvalio je Đukiću na ukazanom povjerenju za organizaciju akcelerator programa.


There is no ads to display, Please add some