Danas je u Trebinju završen trodnevni seminar na temu “Instrumenti za identifikaciju i pripremu razvojnih projekata”

 

 

 

 

 

 

 

 

Razvojna agencija Republike Srpske organizovala je u protekla tri dana u Trebinju, u saradnji sa gradskom Razvojnom agencijom, obuku u oblasti pripreme i provođenja projekata za predstavnike lokalnih razvojnih agencija i lokalnih zajednica iz Trebinja i Nevesinja.

U okviru obuke, u toku protekla tri dana, kroz rad u grupama, posebna pažnja posvećena je  konkretnim projektnim prijedlozima, prema metodologiji koja je trenutno najrasprostranjenija kod međunarodnih donatora.

Marko Kakuća, predstavnik republičke gencije i stručni saradnik za lokalni ekonomski razvoj, ističe da nakon obuke institucije dobijaju osposobljen kadar, koji u skladu sa potrebama može samostalno ili u projektnom timu da identifikuje i razvija projektne prijedloge prema fondovima Evropske unije i drugim donatorima u BiH.

Ideje koje su učesnici programa identifikovali u okviru svojih kolektiva detaljno su razradili tokom obuke – a rezultat toga su novi projekti kojima će se aplicirati ka mogućim donatorima i izvorima finansiranja – ističe direktor Razvojne agencije grada Trebinja Dražen Bošković.

Svetlana Bokun, logoped iz Dječijeg vrtića „Naša radost“, rekla je da je cilj ove vaspitno obrazovne institucije proširenje kapaciteta, uređenje vanjskog dijela dvorišta i nadogradnja učionica – a ovo iskustvo u izradi projektnih prijedloga, kako kaže, itekako će im značiti.

Do kraja godine ista obuka biće organizovana i u Istočnom Sarajevu i Doboju. Od 2015. godine do danas ovu obuku uspješno je završilo više od 300 polaznika iz 45 jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj.

Izvor: Radio Trebinje


There is no ads to display, Please add some