KONFERENCIJA-REZULTATI I STEČENA ISKUSTVA PROJEKTA

 

 

 

 

 

 

 

U Trebinju je 15.06.2021. godine održana  konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati i stečena iskustva projekta „Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede: unapređenje praktične nastave u sektorima ugostiteljstva i turizma, elektro-energetskom i sektoru obrade metala u Gradu Trebinje”

Tokom realizacije brojnih projektnih aktivnosti, koje su provedene uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, napravljeni su pomaci i postignuti rezultati koji su predstavljeni na završnom događaju.

Aktivnosti  projekta odnosile su se na analizu lokalnog trżišta rada,reviziju 30% nastavnih programa u 4 ciljana zanimanja, izradu elaborata opravdanost upisa novih zanimanja, obuku mentora iz privrednih subjekata, karijerno informisanie učenika, opremanje kabineta praktične nastave, obuke profesora srednjih stručnih škola itd.

Učesnici konferencije su se složili da je dobra međusobna saradnja svih partnera dovela do  uspješne realizacije aktivnosti i rezultata koji će doprinijeti povezivanju formalnog obrazovanja i realnih potreba tržišta rada, te je istaknuto da je Trebinje najuspješniji primjer realizacije ovog projekta.

Projekat  od avgusta 2020. do juna 2021. provodi Razvojna agencija grada Trebinja(TREDEA), u saradnji sa Centrom srednjih škola, Tehničkom školom, Područnom privrednom komorom i privrednim subjektima koji učestvuju u provođenju praktične nastave iz ciljanih zanimanja, a uz podršku i finansiranje Grada Trebinja i Fondacije Helvetas Moja Budućnost.

 


There is no ads to display, Please add some