Održana obuka iz oblasti higijene, kvaliteta i standardizacije proizvodnje tradicionalnih proizvoda

 

 

 

 

 

 

 

U Trebinju je 23.06.2021. godine održana obuka iz oblasti higijene, kvaliteta i standardizacije proizvodnje tradicionalnih proizvoda. Obuka za poljoprivredne proizvođače je održana u okviru projekta “Trebinje-Jačanje resursa za proizvodnju i plasman poljoprivrednih proizvoda”.

Cilj obuke je da se mali proizvođači što bolje upoznaju o uticaju potencijalnih bioloških, mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene njihove sirovine, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda.

Projekat realizuje Razvojna agencija grada Trebinja “TREDEA”, a partneri su grad Trebinje u saradnji sa JP “Komunalno” a.d., Agrarni fond i UPP “Plodovi juga”.

Ukupna vrijednost projekta je 124.710,00 KM, a finansira se iz sredstava Finansijskog mehanizma, odnosno uz podršku: Vlade Švajcarske, Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciono – razvojne banke Republike Srpske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH), te uz sufinansiranje Grada Trebinja u iznosu od 25% ukupne vrijednosti projekta.


There is no ads to display, Please add some