Održana završna konferencija za medije projekta “TREBINJE – JAČANJE RESURSA ZA PROIZVODNJU I PLASMAN POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA”

 

 

 

 

 

 

 

Dana 08.11.2021. godine, održana je završna konferencija za medije projekta “TREBINJE – JAČANJE RESURSA ZA PROIZVODNJU I PLASMAN POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA”

Na konferenciji su se obratili: Bojan Benderać-direktor Razvojne agencije Grada Trebinja, Mirko Bošnjak-direktor sektora za međunarodnu saradnju IRB-a RS, Veselin Dutina-direktor”Agrarnog Fonda” Grada Trebinja kao i Ljubica Klimović-dobitnik mini sirane.
Projekat realizuje Razvojna agencija Grada Trebinja“TREDEA”, a partneri su GRAD TREBINJE u saradnji sa JP “KOMUNALNO” A.D., AGRARNI FOND I UPP “PLODOVI JUGA”.
U okviru projekta nabavljena je oprema za unutrašnji dio tržnice (rashladne vitrine sa pratećom opremom), te mobilijar (sklopivi stolovi i suncobrani za vanjski dio, odnosno zelenu pijacu, kao i tri mini sirane koje su putem Javnog poziva dodijeljene odabranim korisnicima.
Ukupna vrijednost projekta je 124.710,00 KM, a finansira se iz sredstava Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u RS za 2020/2021. godinu, za čije su funkcionisanje sredstava obezbijedili Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finasija i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini(UNDO u BiH), te uz sufinansiranje Grada Trebinja u iznosu od 25% od ukupne vrijednosti projekta.

 


There is no ads to display, Please add some