Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća Republike Srpske i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

 

 

Putem projekta DigitalBIZ, UNDP namjerava mobilizirati institucionalne partnere i druge relevantne aktere s ciljem razvoja digitalne ekonomije i usmjeravanja kompanija ka digitalnoj ekonomiji. DigitalBIZ teži podići svijest i ojačati kapacitete institucionalnih partnera o digitalnoj ekonomiji, putem posebnih tematskih događaja i programa obuke za resorna ministarstva i organizacije za podršku poslovanju.

Također, UNDP će provesti posebne analize politika kako bi se utvrdili strukturni nedostaci i potrebe te osigurale preporuke s ciljem omogućavanja digitalnih poslovnih aktivnosti (npr. regulatorni okvir, strategije pametne specijalizacije, propisi i standardi EU-a, itd.), na temelju potražnje, izraditi će procjene tehnološke i poslovne inovacijske infrastrukture, i srodnih mogućnosti i potreba.

 

Osnovne informacije i kriteriji Javnog poziva za preduzeća iz Republike Srpske i Brčko distrikta BiH kao i ostali relevantni dokumenti dostupni su ovdje:

Javni poziv-Digitalna transformacija MSP u RS i BD-Smjernice

1 prilog – Prijavni obrazac

2 prilog – Plan aktivnosti

3 Prilog – Budzet

4 prilog – Pismo namjere o sufinansiranju

5 prilog – Dodatne administrativne izjave

6 prilog – UN globalni principi

Rok za podnošenje prijava je 26.11.2021. a detalji o načinu dostavljanja prijava se nalaze u smjernicama javnih poziva.


There is no ads to display, Please add some