Tehničkoj školi Trebinje dodijeljeno 15 računara za kabinet praktične nastave za zanimanje tehničar informacionih tehnologija

 

Tehničkoj školi Trebinje, dodijeljeno je 15 računara za kabinet praktične nastave za zanimanje tehničar informacionih tehnologija.

Dodijeljena oprema vrijedna je oko 20.000 KM.

Direktor Razvojne agencije grada Trebinja Bojan Benderać rekao je novinarima da je ova oprema samo sredstvo ka cilju boljeg povezivanja obrazovanja i privrede, što je i cilj projekta.

On je napomenuo da su u okviru projekta realizovane i brojne druge aktivnosti, poput izrade elaborata i slično.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je ulaganje u informacione tehnologije veoma bitno, te da je Gradska uprava opredijeljena da podrži generacije koje su potrebne tržištu rada.

Učenik trećeg razreda Elektrotehničke škole Miomir Dujanović rekao je da će ova oprema omogućiti đacima da lakše i brže savladaju gradivo, te da praktično primijene stečeno znanje.

Direktor Tehničke škole u Trebinju Nebojša Bovan izjavio je novinarima da je riječ o računarima vrhunskog kvaliteta i zahvalio Gradskoj upravi Trebinje i Fondaciji “Helvetas – moja budućnost” za donaciju.

Bovan je istakao da je Tehnička škola lider kada je riječ o obrazovanju tehničkih struka, da veliki broj učenika nastavlja dalje školovanje, te da ova škola daje najbolji osnov za upis bilo kojeg tehničkog fakulteta.

“Učenici koji se ne odluče za nastavak školovanja u prilici su da budu konkurentni na tržištu rada. Imamo dobru saradnju sa privrednim subjektima iz Trebinja, tako da ove godine 70 učenika obavlja praksu kod privrednika”, rekao je Bovan.

Direktor Fondacije “Helvetas – moja budućnost” Sven Dominković rekao je novinarima da je opremanje kabineta u Tehničkoj školi jedna od aktivnosti koje je ova fondacija sprovela u Trebinju, istakavši da su u posljednje tri godine uložili 230.000 KM u unapređenje obrazovanja i preduzetništvo.

Projekat „Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede – unapređenje praktične nastave u Gradu Trebinje“ realizuje Razvojna agencija Grada Trebinja, u saradnji sa Tehničkom školom, Centrom srednjih škola, Privrednom komorom Republike Srpske – Područnom privrednom komorom Trebinje, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske – Filijala Trebinje, Agrarnim fondom i JU Dom mladih, a uz podršku Fondacije “Helvetas – Moja Budućnost” i Grada Trebinja.


There is no ads to display, Please add some