JAVNI POZIV VRIJEDAN 3,5MIL. KM ZA PODRŠKU INVESTICIJAMA U RURALNI TURIZAM U BIH

U OKVIRU PROJEKTA EU4AGRI OBJAVLJEN JAVNI POZIV VRIJEDAN 3,5MIL. KM ZA PODRŠKU INVESTICIJAMA U RURALNI TURIZAM U BIH

Cilj projekta je razvoj ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta, te očuvanje prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane covid-19 pandemijom.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 KM do 250.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekt, podnosilac prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a (tj. minimalno 15% sufinansiranje podnosioca prijave i partnera i 70% finansiranje kroz mjeru podrške od Projekta EU4AGRI).

Krajnji rok za podnošenje prijava je 7. mart 2022. godine.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno dva partnera. Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruženje sa iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

Svi zainteresovani mogu pristupiti javnom pozivu putem linka: https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-potencijalnim-korisnicima-bespovratnih-sredstava-za-mjeru-podrske-investicijama-za-razvoj-ruralnog-turizma/


There is no ads to display, Please add some