U Trebinju prezentovan novi ciklus Akcelerator programa u Hercegovini

 

 

 

 

 

 

 

U Trebinju je 18.04.2022. godine, održan info-dan na kojem su predstavljene mogućnosti za učešće u Akcelerator programu namijenjenom početnicima u poslovanju.

Akcelerator program, održaće se tokom maja i juna u Trebinju, a planiran je za one čije su poslovne ideje zasnovane na inovaciji, znanju i novim tehnologijama, a imaju potencijal za razvoj na tržištu.

Prema riječima Dejana Šešlije, predstavnika Razvojne agencije Republike Srpske, ovaj program podržava početnike u poslovanju koji mogu biti pojedinci ili timovi.

“Oni moraju da zadovolje definisane kriterijume. Učesnici su i registrovani postojeći poslovni subjekti, ne duže od 18 mjeseci”, precizirao je Šešlija.

On je naglasio da će grad Trebinje u saradnji sa gradskom Razvojnom agencijom i Razvojnom agencijom Srpske, te opštinom Bileća podržati učesnike besplatnom obukom, savjetodavnim uslugama i finansijskom podrškom one učesnike čija ideja bude najbolja, ali i nenovčano, odnosno marketinški.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu, turizam i preduzetništvo Bojan Vučurević rekao je novinarima da je ovaj program jako dobar filter za početnike da bi svoje ideje mogli da pretoče na papir i kroz poslovni plan došli do toga da ta ideja bude izvodljiva.

“Gradska uprava će učestvovati finansijski, a novčani iznos će zavisiti od kvaliteta i broja poslovnih ideja koje budu prijavljene na poziv”, kaže Vučurević i dodaje da će nadležno odjeljenje obavijestiti sve korisnike programa samozapošljavanja i zapošljavanja da se i oni prijave.

Ognjen Kapor, predstavnik opštine Bileća u Akcelerator programu, istakao je da ima još inovativnih Bilećana zainteresovanih za zapošljavanje i samozapošljavanje.

“Zadovoljan sam što ih je opština i ove godine podržala. Uprkos situaciju u kojoj se nalazi, našla je razumijevanje i mogućnost da podrži ovaj projekat i prethodne i ove godine”, dodao je Kapor.

Rok za prijavu potencijalnih učesnika je 26. april, a program se realizuje u saradnji sa gradom Trebinjem, gradskom Razvojnom agencijom, Razvojnom agencijom Srpske, opštinom Bileća i Zavodom za zapošljavanje.


There is no ads to display, Please add some