Javni poziv za Program podrške malim i srednjim preduzećima pri apliciranju za pristup EU Fondovima

Spoljnotrgovinska komora u saradnji sa Komorskim investicionim forumom Zapadnog Balkana 6 (KIF ZB6), poziva zainteresovane kompanije da se prijave i učestvuju u programu podrške pružanja tehničke asistencije malim i srednjim preduzećima pri apliciranju EU fondovima. Ovu aktivnost  u okviru KIF ZB6 sprovodi Privredna komora Srbije kroz projekat podrške Evropske Unije nacionalnim komorama zapadnog Balkana i u potpunosti je finansirana od strane EU.

Više informacija o Komorskom investicionom forumu ZB6 i drugim alatima podrške mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP), možete pronaći na web stranici: www.wb6cif.eu.
Javni poziv za program podrške malim i srednjim preduzećima pri apliciranju za pristup fondovima Evropske unije predviđa učešće 60 MMSP sa zapadnog Balkana, od kojih je 10 za kompanije iz Bosne i Hercegovine.
Pozivamo vas da se prijavite na platformu, koja je posebno dizajnirana za sprovođenje ove aktivnosti i odabira potencijalnih učesnika u programu  putem sledećeg linka : https://wb6cif.talentlms.com/
Platforma će služiti kao klјučna kontakt tačka, help desk i centar znanja za potencijalne učesnike, te će se takođe koristiti za procjenu spremnosti MMSP za učešće u ovom programu i obuku o svim aspektima učešća.
Većina poziva za podnošenje prijedloga dostupnih u regionu zapadnog Balkana koje finansira EU ima sličnu proceduru. Kurs i test za procjenu spremnosti su osmišlјeni da pomognu potencijalnim kandidatima da razumiju ovu univerzalnu proceduru prolazeći kroz opšti primjer poziva za podnošenje prijedloga. Po uspješnom završetku kursa, će vas kontaktirati i zakazati onlajn intervju gdje će se razgovarati o vašoj ideji i trenutno otvorenim pozivima na koje možete da se prijavite. Po završetku procesa selekcije, 10 odabranih MMSP dobiće individualnu podršku u pisanju i podnošenju aplikacije za odgovarajući javni poziv.
Kontakt osobe za sa sve dodatne informacije i pitanja je Anđela Rajič, kontakt mejl: anđela.rajic@komorabih.ba.