Predstavnici Razvojne agencije Grada Trebinja TREDEA učestvuju na 5. projektnom sastanku projekta EMOUNDERGROUNDS

 

 

 

 

 

 

 

 

Predstavnici Razvojne agencije Grada Trebinja TREDEA učestvuju na 5. projektnom sastanku projekta EMOUNDERGROUNDS koji se održava u italijanskom gradu Karpi, u periodu od 13. do 15.06.2022. godine.

Na sastanku će biti prezentovani do sada ostvareni rezultati kako na nivou partnerskih organizacija, tako i na nivou cjelokupnog projekta. Osim toga, razgovaraće se o aktivnostima koje je neophodno realizovati do kraja godine, odnosno do kraja same implementacije projekta.

U sklopu sastanka biće organizovane studijske posjete i obilazak kulturno-istorijskog naslijeđa Karpija.

Svi dosadašnji sastanci su održani preko raznih online platformi, tako da je sastanak u Karpiju prvi koji se održava uživo od početka realizacije projekta u januaru 2020. godine.

Projekat Interreg ADRION EMOUNDERGROUNDS (EMOtional technologies for the cultural heritage valorisation within cross-border UNDERGROUNDS), u kome je Razvojna agencija Grada Trebinja TREDEA projektni partner, realizacijom svog cilja teži ojačati atraktivnost/konkurentnost uključenih teritorija u svrhu osnaživanja socio-ekonomskog i održivog/pametnog/inkluzivnog rasta cijele makro jadransko-jonske regije, promocijom novog transnacionalnog, integrisanog, kreativno-kulturalnog turističkog proizvoda zasnovanog na naprednim emocionalnim tehnologijama i inovativnim marketinškim alatima. Projekat provodi 10 partnera iz 7 zemalja ADRION regije, vodeći partner je Opština Nardo iz Italije, a finansira se primarno sredstvima EU, te uz učešće lokalnih partnera.

Kroz projekat se, između ostalog, nabavlja i moderna oprema (totemi, VR setovi) uz pomoć koje će u Muzeju Hercegovine biti prezentovani digitalni i sadržaji virtuelne realnosti, koji se takođe kreiraju  kao dio aktivnosti projekta ADRION EMOUNDERGROUNDS.

Možda i najveća vrijednost koju za Trebinje donosi ovaj projekat, ogleda se u mogućnosti predstavljanja turističkih potencijala značajnom broju ljudi, imajući u vidu veliki broj partnera koje projekat okuplja iz ukupno 7 zemalja.


There is no ads to display, Please add some