Konferencija za medije, projekat “ReTRail”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Trebinju je 20.07.2022. održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekat “ReTRail”, koji implementira Razvojna agencija Grada Trebinja – TREDEA, u partnerstvu sa Područnom privrednom komorom Trebinje i Turističkom organizacijom Grada Trebinja.

Ukupna vrijednost projekta je 135.250 €.

Projektom je planirano unapređenje turističkih sadržaja u Trebinju kroz uređenje biciklističkih staza, postavljanje odgovarajuće signalizacije i nabavku opreme. Takođe je planirano i jačanje kapaciteta lokalnih operatera povezanih sa turizmom, te izrada digitalne platforme za promociju aktivnog turizma i online rezervacije

Ciljevi projekta su uvođenje novih turističkih proizvoda u oblasti aktivnog turizma, te iskorištavanje lokalnih potencijala i podsticanje mehanizama za upravljanje destinacijom, a sve u okviru podrške oporavku turističkog sektora u BiH od posljedica pandemije virusa korona.

Projekat se realizuje u okviru sveobuhvatnog EU4BusinessRecovery projekta, koji sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačke, a provode GIZ, ILO i UNDP.


There is no ads to display, Please add some