OBJAVLJEN POZIV NA PREDSTAVLJANJE NOVOG INTERREG IPA ADRION PROGRAMA

Prezentacija novog Interreg IPA ADRION programa i mogućnosti korišćenja transnacionalne saradnje pod motom „Zajedno za kohezivnu, pametnu i održivu jadransko-jonsku regiju“ održaće se 6. decembra 2022. godine u Bolonji i onlajn (hibridni događaj).

Između 2014. i 2020. godine, više od 500 organizacija stvorilo je jače veze sa partnerima u osam zemalja sa sedištem u Jadransko-jonskom regionu. Sinergije izgrađene u poslednjih sedam godina rezultirale su 81 transnacionalnim projektom u okviru programa ADRION. Znanje proisteklo iz projekata koji rade na sličnim razvojnim pitanjima koristilo je zainteresovanim stranama koje rade u različitim sektorima, od inovacija do transporta i životne sredine.

Saradnja je unapredila politike i strategije i povećala svijest o relevantnim temama kao što su: cirkularna ekonomija, održivi turizam, zelena mobilnost i zaštita mora.

Program Interreg ADRION je program finansiranja Evropske unije koji podržava transnacionalne projekte u oblastima inovacija, kulture, životne sredine, usluga mobilnosti i transporta sa ciljem jačanja ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije u jadransko-jonskom području koje uključuje četiri članice. države (Hrvatska, Grčka, Italija i Slovenija) i četiri nečlanice (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija).


There is no ads to display, Please add some