Trebinje dobilo nove stalke za bicikla kroz projekat ReTRail

 

 

 

 

Trebinje je sada bogatije za natkriveni parking za bicikla koji će građanima i turistima omogućiti da bezbijedno smjeste svoja bicikla. Pored natkrivenog parkinga, koji se nalazi ispred Dom učenika, na 10 lokacija u gradu postavljeni su i stalci za parkiranje bicikala, i to ispred raznih turističkih objekata – hotela, restorana, vinarija, i izletišta.

Razvojna agencija Grada Trebinja, u saradnji sa projektnim partnerima – Područnom privrednom komorom Trebinje i Turističkom organizacijom Trebinja na ovaj način nastavlja realizaciju aktivnosti u okviru projekta ReTRail, kojeg sufinansira Evropska unija i Savezna Republika Njemačka u okviru sveobuhvatnog EU4BusinessRecovery projekta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natkriveni parking će uskoro postati i lokacija za iznajmljivanje bicikala, jer se u okviru ReTRail projekta planira nabavka istih. Nova bicikla će biti dostupna kako građanima Trebinja, tako i posjetiocima i turistima, a dopuniće turističku ponudu grada Trebinja.

Uvođenje novih turističkih proizvoda u oblasti aktivnog turizma, iskorištavanje lokalnih potencijala i podsticanje mehanizama za upravljanje destinacijom, glavni su ciljevi projekta. Projektne aktivnosti bi istovremeno trebale doprinijeti oporavku kapaciteta turističkih operatera sa ovog područja pogođenih pandemijom COVID-19, te unaprijediti njihovu turističku ponudu.

Kroz projekat je planirano unapređenje turističkih sadržaja u Trebinju kroz uređenje biciklističkih staza, postavljanje odgovarajuće signalizacije i nabavku opreme. Takođe je planirano i jačanje kapaciteta lokalnih operatera povezanih sa turizmom, naročito u segmentu aktivnog turizma i turizma na otvorenom, te izrada digitalne platforme za promociju aktivnog turizma i online rezervacije tura.

EU4BusinessRecovery je projekat Evropske unije koji pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Vrijedan je 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada). Implementiraju ga GIZ, ILO i UNDP. Više na https://eu4business.ba

 


There is no ads to display, Please add some