Promotivni događaj na Ublima – projekat PRONACUL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U nedjelju 26.03.2023. godine Razvojna agencija Grada Trebinja TREDEA u saradnji sa planinarskim društvom Vučji zub organizovala je promotivni događaj u planinarskom domu na Ublima.

Cilj događaja bila je promocija sadržaja za djecu koji su kreirani u okviru realizacije projekta PRONACUL u kojem je TREDEA jedan od projektnih partnera.

Veliki broj naših sugrađana iskoristio je priliku da uživa u sunčanom danu i predivnom ambijentu, dok su djeca uživala u spuštanju zip line-om i u penjanju na vještačku stijenu. Osim ovih sadržaja, kao dio pilot akcije u Trebinju, postavljene su i via-ferrate na Orjenu, planinarsko odmorište, putokazi i informativne table.

Projekat PRONACUL (Promocija prirodne i kulturne baštine za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima), uz Regionalnu razvojnu agenciju Zasavje iz Slovenije kao vodećeg partnera, realizuje još 11 partnerskih organizacija iz Italije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, a finansira se iz sredstava programa ADRION (EU).

Projekat naglašava ideju o promociji i očuvanju prirodnog i kulturnog nasljeđa i podržava razvoj transnacionalne strategije za zajedničko promovisanje područja ADRION kao turističke destinacije.


There is no ads to display, Please add some