PROJEKAT ReTRail –OBUKE TURISTIČKIH OPERATERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U predivnom ambijentu restorana Brana Gorica 23. i 24. marta održan je drugi set radionica u okviru projekta ReTRail.

Cilj projekta je podržati oporavak turističkih operatera pogođenih COVID-om uvođenjem novih turističkih proizvoda na otvorenom, valorizacijom neiskorištenih lokalnih potencijala i upotrebom mehanizama za upravljanje destinacijom.

Da bi taj cilj bio postignut, projekat će uvesti nove turističke sadržaje kroz uređenje biciklističkih/pješačkih staza u Trebinju s odgovarajućom signalizacijom i opremom, podržati jačanje kapaciteta lokalnih turističkih operatera, te razvijanje platforme za turističku promociju (outdoor ili aktivni turizam), online rezervacije tura i druge aktivnosti.

Jedna od značajnih aktivnosti projekta odnosi se na unapređenje kapaciteta lokalnih turističkih operatera kroz provođenje pet dvodnevnih radionica na različite teme. Obuke su osmišljene tako da obogaćuju promociju turističke ponude i kreiranje novih turističkih ruta i proizvoda,  a što će dalje biti usmjereno na praktičnu primjenu kroz razvijanje novih turističkih proizvoda i korišćenje digitalne platforme.

Drugi set radionica obuhvatio je teme „Održivost u smislu standarda zelenih destinacija“ i „Učešće u održivom upravljanju istorijskim/kulturnim nasljeđem“, a u nastavku će učesnici – pružaoci usluga u turizmu, razvijati kapacitete u oblastima digitalnog marketinga, učešća na B2B sastancima i sajmovima,  kreiranja novih turističkih paketa, vinskog i gastro turizma itd.

Projekat „ReTRail“ provodi Razvojna agencija Grada Trebinja – TREDEA u partnerstvu sa Područnom privrednom komorom Trebinje i Turističkom organizacijom Grada Trebinja, a finansiranje je obezbijeđeno iz sredstava Evropske unije i Vlade SR Njemačke kroz program EU4BusinessRecovery, uz finansijsko učešće lokalnih partnera. EU4BusinessRecovery, na nivou programa implementiraju GIZ, UNDP i ILO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


There is no ads to display, Please add some