PODRŠKA ZA UVOĐENJE INOVACIJA U PET PREDUZEĆA SA PODRUČJA GRADA TREBINJA

 

 

 

U saradnji saAgencijom za razvoj preduzeća – Eda iz Banja Luke i Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske,  Razvojna agencija Grada Trebinja u sklopu Javnog poziva za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u MSP sa područja grada Trebinja u okviru vaučer programa iz Mehanizma za podršku implementaciji strategija razvoja MSP (SIEM), izvršila je odabir pet preduzeća kojima će biti pružena tehnička podrška za uvođenje inovacija.

Ukupna vrijednost ovog programa je 75.000,00 KM, dok pojedinačne vrijednosti za preduzeća iznose od 5.000,00 KM do maksimalno 14.000,00 KM. Projektom je predviđeno da se odabranim preduzećima obezbijedi stručna podrška za uvođenje inovacija unapređenjem postojećih ili razvijanjem novih proizvoda, usluga ili procesa, uključujući digitalizaciju i inovacije u oblasti marketinga.

Tehnička podrška za uvođenje inovacija biće obezbijeđena zapreduzeća: DINECO d.o.o, BONITA d.o.o, KOMRAD, VINARIJA ANĐELIĆ d.o.o, PODRUMI MANASTIRA TVRDOŠ d.o.o i DJORDAN GROUP d.o.o. Inovacije za navedena preduzeća se odnose na: optimizaciju poslovnih procesa uključujući digitalizaciju, implementaciju novog organizacionog/poslovnog modela u preduzeću putem integracije postojećih softvera,kreiranje vizuelnog identiteta preduzeća i pakovanja/ambalaže proizvoda, digitalizaciju procesa proizvodnje i kreiranje web sajta, dizajn novog proizvoda i redizajn dijela vizuelnog identiteta postojećih proizvoda i kreiranje identiteta brendai izrada web sajta uključujući web shop.

Tema projekta „Uvođenje inovacija u MSP u okviru vaučer programa“ je usklađena sa preporukama Akta o malom biznisu i Indeksa politika MSP 2022 (dimenzija 8b) i određena je kao prioritet u saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske. Ovaj projekat je podržan u okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH2EU – SBA u BiH2EU“ koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, a finansira Švedska.


There is no ads to display, Please add some