PROJEKAT ReTRail –FINALNI DOGAĐAJ

 

 

 

 

 

 

U Trebinju je 15. i 16. juna održan finalni događaj projekta ReTRail čiji je cilj bio predstavljanje postignutih rezultata.

Tokom realizacije projekta, uvedeni su novi turistički sadržaji kroz uređenje biciklističkih/pješačkih staza u Trebinju s odgovarajućom signalizacijom i opremom, podržano jačanje kapaciteta lokalnih turističkih operatera, te razvijena platforma za turističku promociju i online rezervacije tura.

Događaj se sastojao od finalne konferencije koja je održana u restoranu „Jazina“ i koja je okupila aktere koji su direktno ili indirektno uključeni u realizaciju projekta, te promotivne biciklističke vožnje stazom koja je adaptirana/uređena kroz ovaj projekat.

Tokom konferencije održana su dva panela koja su obuhvatila teme koje su bile u fokusu projekta: „Hrana i vino kao dio jedinstvenog turističkog doživljaja“ i „Perspektive razvoja aktivnog/outdoor turizma“. Osim toga, učesnicima je prikazan projektni video, a kroz prezentacije su predstavljene sve realizovane aktivnosti.

Promotivna vožnja organizovana je 16.06., a aktivno učešće uzeli su predstavnici biciklističkih klubova iz Trebinja te projektnih partnera.

default

 

 

 

 

 

 

 

 

Cilj projekta ReTRail jepodržati oporavak turističkih operatera pogođenih COVID-om uvođenjem novih turističkih proizvoda na otvorenom, valorizacijom neiskorištenih lokalnih potencijala i upotrebom mehanizama za upravljanje destinacijom.

Projekat provodi Razvojna agencija Grada Trebinja – TREDEA u partnerstvu sa Područnom privrednom komorom Trebinje i Turističkom organizacijom Grada Trebinja, a finansiranje je obezbijeđeno iz sredstava Evropske unije i Vlade SR Njemačke kroz program EU4BusinessRecovery, uz finansijsko učešće lokalnih partnera. EU4BusinessRecovery, na nivou programa implementiraju GIZ, UNDP i ILO.


There is no ads to display, Please add some