Projekat ReTRail – nabavka i dodjela bicikala

 

 

 

 

 

 

 

 

Razvojna agencija Grada Trebinja, u saradnji sa projektnim partnerima – Područnom privrednom komorom Trebinje i Turističkom organizacijom Trebinja organizovala je dodjelu 25 bicikala (sa odgovarajućom opremom), a koja su nabavljena u okviru projekta ReTRail.

Na ovaj način realizovana je jedna od preostalih aktivnosti ovog projekta, čija implementacija je počela u aprilu 2022. godine i koji je realizovan u okviru sveobuhvatnog EU4BusinessRecovery projekta.

Cilj projekta ReTRail je podržati oporavak turističkih operatera pogođenih COVID-om uvođenjem novih turističkih proizvoda na otvorenom, valorizacijom neiskorištenih lokalnih potencijala i upotrebom mehanizama za upravljanje destinacijom.

Nabavljena bicikla su dodijeljena JU „Dom učenika“, biciklističkim klubovima „Vučji zub“ i „Leotar“, te agenciji „Herz Adventures“. Dio bicikala će biti na raspolaganju turistima kroz redovne aktivnosti korisnika kojima su dodijeljena.

Tokom realizacije projekta, uvedeni su novi turistički sadržaji kroz uređenje biciklističkih/pješačkih staza u Trebinju s odgovarajućom signalizacijom i opremom, podržano jačanje kapaciteta lokalnih turističkih operatera, te razvijena platforma za turističku promociju i online rezervacije tura.

EU4BusinessRecovery je projekat Evropske unije koji pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Vrijedan je 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada). Implementiraju ga GIZ, ILO i UNDP. Više na https://eu4business.ba


There is no ads to display, Please add some